Čestitke našim učencem

Čestitke našim učencem

2018-04-19T07:39:47+00:00

V torek, 17. aprila 2018, je v SNG Nova Gorica potekala zaključna prireditev tekmovanja POPRI. Med 400 mladimi podjetniški talenti, ki so tekmovali na vseslovenskem izboru najboljše podjetniške ideje POPRI in oddali 142 podjetniških idej iz cele Slovenije, je strokovna komisija med tekmovalci izbrala 10 polfinalistov iz posameznih treh kategorij. Med njimi sta bili tudi dve ekipi iz naše občine Ajdovščina, učenci iz OŠ Šturje in OŠ Dobravlje. Obe ekipi sta po uspešni predstavitvi dosegli bronasto odličje.

Mentorici Tanja Krapež in Andreja Vister iz Razvojne agencije ROD sta učence 7., 8. in 9. razredov štirih osnovnih šol v okviru podjetniških krožkov, ki sta jih izvajali med šolskim letom, pripravljali preko spoznavanja pojmov podjetništva, skupnega reševanjem problemov, različnih tehnik ustvarjanja idej, temeljnih elementov poslovnega modela do končanega prototipa. V okviru podjetniških krožkov so tako sodelovali tudi učenci OŠ Danila Lokarja Ajdovščine in OŠ Draga Bajca Vipava.

Učenci OŠ Šturje (Tristan Kretič, Zarja Pelicon, Lara Likar) so strokovno komisijo tekmovanja za najboljšo podjetniško idejo POPRI poskušali prepričali s podjetniško idejo HOT COLD. To je naprava, ki vsebuje senzor gibanja in temperature, ki jo namestimo v električni avtomobil, v katerem se v primeru visoke temperature samodejno vklopi klima, ki s hlajenjem preprečuje, da bi se otrokom ali hišnim ljubljenčkom, kaj zgodilo.

Oglejte si prispevek – intervju (od 13. minute dalje), ki ga je pripravila TV Koper Capodistria.

Učenci OŠ Dobravlje (Filip Sluga, Gašper Samec, Andraž Mikuž) pa so predstavili komisiji podjetniško idejo FRUITGO. To je predelano vozilo, ki kmetom in sadjarjem omogoča več funkcijsko uporabo vozila za obrezovanje, obiranje, transport in prodajo pobranih pridelkov s premično tržnico.

Vir: Razvojna Agencija ROD, foto: Tanja Krapež

Obema ekipama iskreno čestitamo za uspešno sodelovanje in pripravljanje podjetniške ideje ter za uvrstitev med 10 najboljših ekip v celotni Sloveniji!

Želiš prejemati novice o aktualnih dogodkih in razpisih?

PRIJAVA NA E-NOVICE