Zmagovalci tekmovanja POPRI povabljeni na 8. Kongres podjetnikov Slovenije

Zmagovalci tekmovanja POPRI povabljeni na 8. Kongres podjetnikov Slovenije

2019-08-20T09:44:22+00:00

Razvojna agencija ROD že vrsto let v občinah Ajdovščina in Vipava izvaja podjetniške krožke na osnovnih šolah. V letošnjem letu so bile naše skupine na vseslovenskem tekmovanju za najboljšo podjetniško idejo POPRI v svoji kategoriji najuspešnejše. Kar tri skupine so se uvrstile v polfinale. Ekipa učencev iz OŠ Dobravlje je s svojo idejo – AVAGA drain cleaner – vrhunski lovilec las in številnih odpadkov, ki se znajdejo v odtoku nato tudi zmagala.

Kot prvouvrščeni so bili povabljeni na 8. Kongres podjetnikov Slovenije, ki je potekal v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu, 31. maja 2019. Jedro kongresa je bilo predstavljanje dobrih podjetniških praks. Več kot 30 podjetnikov in podjetnic se je prelevilo v predavatelje ter prenašalo dobre, pa tudi slabe izkušnje, na druge udeležence – podjetnike.

Vsemu je lahko prisostvovala in se s stojnico tudi predstavila naša skupina AVAGA z mentoricama. Za vse skupaj je bil to poseben dogodek. Na njem je vel duh pozitivne miselne naravnanosti vseh udeležencev. Večina uspešnih in spoštovanih podjetnikov, je prisluhnila našim osnovnošolcem, ki so predstavljali svojo podjetniško idejo.

Pri modernemu mreženju in druženju podjetnikov v obliki »organiziranih hitrih poslovnih sestankov« je lahko sodelovala tudi ekipa AVAGA. Podjetniki ‘izkušeni mački’ nekaterih najuspešnejših slovenskih zgodb (Dušan Olaj, dr. Jure Knez, Sandi Češko, Marjan Batagelj, dr. Mark Pleško, Franci Pliberšek … je le nekaj imen, prisotnih na kongresu), so jih jemali zares. Brez vzvišenosti in občutkov večvrednosti.

Ko so razglasili letošnjega podjetnika leta, Marjana Batagelja, so ga vprašali, kaj bi podal kot zaključno misel, nasvet, je rekel: »Kje je tista mladina, ki bi morala zdajle že spati?«

Med udeleženci je bila namreč naša skupina osnovnošolcev, ki so zmagali na podjetniškem tekmovanju POPRI. »Zaradi njih sem danes tako dobre volje. Bil sem le pol ure z njimi in se pogovarjal, sedaj pa lahko rečem, da upanje še obstaja. Mi, podjetniki, lahko dajemo to upanje – vzgled. To, kako nas družba vidi, je pravzaprav naš način obnašanja. Če bo ta zgled dober in se bo prenašal s takimi kongresi, potem je še upanje.«

VTISI PODJETNIŠKE EKIPE AVAGA OŠ Dobravlje, ki so obiskali 8. Kongres podjetnikov

Na Kongresu je bilo zelo poučno. Videl sem veliko novega in spoznal veliko dobrih podjetnikov. Izkušnja je nepozabna ter nadvse uporabna za mojo prihodnost. (Anej Remec)

Na Kongresu mi je bilo odlično. Družili smo se s podjetniki. Prisluhnili smo njihovim zgodbam in se učili iz njihovih izkušenj. Všeč mi je bilo druženje z gospodom Batageljem. (Gašper Samec)

Na kongresu je bilo nepozabno. Druženje z najboljšimi podjetniki nas je naučilo, da ne glede na vse probleme, ne smemo obupati. Imel sem čast, da sem sodeloval na Kongresu. Na ta dan mi bo ostal lep spomin. Vesel pa sem, da sem spoznal Miss Slovenije 2017, Miss Slovenije 2018 in kandidatko za Miss Slovenije 2019. (Vahdet Dubinović)

S tem dnem sem ugotovila, da je podjetništvo kot reka, ki teče samo v eno in pravo smer, k cilju. Le če bomo sledili tej reki bomo postali uspešni podjetniki. (Ana Verč)

Za sodelovanje pri podjetniških krožkih in drugih aktivnostih, ki jih organizira SPOT svetovanje GORIŠKA se lahko obrnete na nas (Gradnikove brigade 6, 5000 Nova Gorica) ali na Razvojno agencijo ROD Ajdovščina (Vipavska cesta 4, 5270 Ajdovščina).

Projekt »Spot Goriške regije 2018–2022« je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj: www.eu-skladi.si, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo: www.mgrt.gov.si ter SPIRIT Slovenija, javna agencija: www.spiritslovenia.si.

Želiš prejemati novice o aktualnih dogodkih in razpisih?

PRIJAVA NA E-NOVICE