1. Konferenca Povezovanja kmetijstva in turizma

1. Konferenca Povezovanja kmetijstva in turizma

2019-06-20T07:29:07+00:00

Zadnji majski dan je povezoval kmetijstvo in turizem, kot ga povezuje v tem času tudi narava sama. Ponosni smo, da smo se kot primer dobre prakse iz Vipavske doline predstavili na prvi konferenci Povezovanja kmetijstva in turizma (Prispevek iz AGROBIZNIS), ki jo je organiziral Časnik Finance. Na primeru znamke Vipavska dolina – Vipava Valley je na tri ključna vprašanja: »Kako soustvariti 10 TOP Lonely planet turistično destinacijo?«, »Kakšna je razlika med idejo in Idejo?« in »Ali je sodelovanje na deklarativni ravni dovolj za preboj?«, odgovarjala naša direktorica Brigita Habjan Štolfa.

Na konferenci so potekali pogovori tudi o tem, kako izkoristiti kandidaturo za naziv Evropska gastronomska regija 2021, kako domače in tuje goste privabljajo najboljši ter kako ustvariti turistično prepoznavno in zanimivo ponudbo v povezavi z lokalnimi dobavitelji. Povezovanje kmetijstva in turizma ponuja izjemne možnosti za razvoj slovenskega turizma v smeri zelene, aktivne in zdrave butične srednjeevropske destinacije.

»Povezovanje kmetijstva in turizma je pot k uspehu,« je poudarila ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec, ki je bila tudi ena izmed govornic na konferenci, mi pa lahko njeni izjavi samo pritrdimo.

VIDEO utrinek iz konference in izjavo naše direktorice si lahko pogledate na youtube kanalu.

Ogledate si lahko tudi PREZENTACIJO, ki jo je na prvi konferenci povezovanja kmetijstva in turizma predstavila naša direktorica kot primer dobre prakse iz Vipavske doline.

Želiš prejemati novice o aktualnih dogodkih in razpisih?

PRIJAVA NA E-NOVICE