POPRI 2021: Šolanje od doma jim ni vzelo energije za tekmovanje

POPRI 2021: Šolanje od doma jim ni vzelo energije za tekmovanje

2021-03-11T07:04:32+00:00

Kljub pandemiji se je kar 344 mladih prijavilo na nacionalno tekmovanje v podjetniških idejah mladih POPRI. Osnovnošolci,  dijaki in študenti so poleg napora, ki ga predstavlja šolanje na daljavo, zmogli izdelati tudi kompleksne poslovne modele za tekmovanje. 134 ekip se je najprej potegovalo za uvrstitev na regijski nivo, 3. in 4. marca pa so se mladi pomerili še za mesta v finalu,  ki bo 7.4.2021.

Potek tekmovanja

Letošnje tekmovanje je prvič v celoti digitalno, kar pomeni, da so ideje mladi razvijali od doma, ob podpori mentorjev in video tečaja POPRI digital. Iz prispelih predlogov so komisije izbrale najboljše iz vsake kategorije, ki so se uvrstili v drugi krog predizbora in so svoje izdelke predstavili tudi ustno v obliki 5 minutnega pitcha – kratke in navdihujoče startupovske predstavitve pred podjetniško komisijo. Glede na lokacijo prijaviteljev so presojo podjetniških idej prevzeli regijski partnerji tekmovanja.

Nagradni skladi 30.000 eur

Na predizborih so se prve tri najbolje uvrščene ekipe iz vsake kategorije in iz vsake regije uvrstile na nacionalno tekmovanje. Vsaka uvrščena ekipa je dobila 500 €  iz nagradnega sklada za namen izboljšave poslovnih modelov (v ta namen bodo izvedene tudi posebne delavnice) ; skupaj je za najboljše ekipe na regijskih predizborih iz nagradnega sklada namenjenih 18.000 EUR.

Na nacionalnem tekmovanju bodo razdelili 12.000 EUR, kjer bodo v vsaki starostni kategoriji nagrajene prve tri najboljše uvrščene ekipe z zneski:

  • za 1. mesto v višini 2.000 EUR
  • za 2. mesto v višini 1.300 EUR
  • za 3. mesto v višini 700 EUR

Tekmovanje POPRI organizira Primorski tehnološki park v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijoJavno agencijo za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije SPIRIT Slovenija in Slovenskim podjetniškim skladom. Finale soorganizirajo tudi Mestna občina Nova Gorica ter Občini Šempeter-Vrtojba in Renče-Vogrsko.

Kdo so finalisti

Finalisti iz Primorskega tehnološkega parka, ki pokriva Goriško, Obalno – kraško in Notranjsko-kraško regijo

KATEGORIJA OSNOVNOŠOLCI

BiPar – OŠ Draga Bajca Vipava (Tisa Princes Ledinek, Vida Furlan, Rok Kopatin)

Satar – OŠ Dobravlje (Rok Cigoj, David Košir)

Vijačnik – OŠ Dornberk (Matija Lokar, Vito Vodopivec)

Kar dve podjetniški ideji izhajata iz našega območja (BiPar in Satar), in sta nastali v okviru podjetniških krožkov pod mentorstvom mentoric iz Regijske razvojne agencije ROD.

Poleg izbranih podjetniških idej iz našega območja, pa so se v regijski pred izbor uvrstile še 4 ideje, nastale na podjetniških krožkih osnovnošolcev: AVA Sticker, Dragon Fuel, Vip-Trip, Čistko.

Želiš prejemati novice o aktualnih dogodkih in razpisih?

PRIJAVA NA E-NOVICE