info.ROD-5 JUNIJSKA SREČANJA

info.ROD-5 JUNIJSKA SREČANJA

2021-05-31T06:38:29+00:00

Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina tudi v mesecu juniju pripravlja kar nekaj zanimivih spletnih srečanj. Po petih letih se formalno zaključuje projekt LIFE ViVaCCAdapt z zaključnim dogodkom »Vipavska dolina pojutrišnjem«. V okviru projekta SPOT svetovanje Goriška se skozi celotno leto odvijajo zanimiva izobraževanja, v juniju pa ne spreglejte delavnice s tematiko Google analitike. Aktivno pa potekajo tudi priprave makro regije na predstavitveni sejem Expo Dubaj 2020, ki odpira vrata novim poslovnim priložnostim.

VIPAVSKA DOLINA POJUTRIŠNJEM – ZAKLJUČNI DOGODEK PROJEKTA LIFE VIVACCADAPT

Projekt LIFE ViVaCCAdapt »Prilagajanje na vplive podnebnih sprememb v Vipavski dolini« se s koncem meseca junija zaključuje. Z izvajanjem projekta smo začeli 1. julija pred petimi leti v sestavi partnerstva šestih organizacij iz javnega in gospodarskega sektorja. Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina je vodilni partner, pet pa je še projektnih partnerjev: Občina Ajdovščina, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, Inštitut za vode Republike Slovenije ter gospodarski družbi BO-MO d.o.o. in HIDROTEHNIK d.o.o.. V obdobju trajanja projekta smo izvedli veliko delavnic in drugih dogodkov ter promocijskih filmov, s katerimi smo vas obveščali o dogajanju na projektu in izvajanju naših aktivnosti. Predvsem smo želeli predstaviti ukrepe za prilagajanje kmetijstva na podnebne spremembe, ki omogočajo optimalno kmetijsko pridelavo. V okviru projekta smo razvili orodje za podporo odločanju o namakanju – SPON, oživili ukrep za zaščito zemljišč pred vetrno erozijo – zelene protivetrne zaščite in pripravili več dokumentov, s katerimi želimo uporabnike opremiti za prilagajanje na podnebne spremembe, ki bodo vedno bolj posegale v način kmetijske proizvodnje.

Projekt bomo formalno zaključili v petek, 4. 6. 2021, ko bomo izpeljali spletno zaključno konferenco »Vipavska dolina pojutrišnjem – zaključni dogodek projekta LIFE ViVaCCAdapt«, ki se bo začela ob 9. uri in zaključila ob 13.00. Na konferenci vam bomo predstavili tri glavne aktivnosti, ki predstavljajo rdečo nit našega projekta, udeleženci omizja pa bodo podali svoj pogled na izvedene aktivnosti in razpravljali o možnosti nadaljnjega razvoja in financiranja. Vabljeni, da se zaključnega dogodka udeležite vsi zainteresirani, več informacij najdete tudi na spletni strani projekta oziroma na Facebook dogodku.

Na dogodek se prijavite na tej povezavi.

POSLOVNA STRAN NA FACEBOOK in WEBINAR GOOGLE ANALYTICS

V okviru projekta SPOT svetovanje Goriška smo 19. in 20. maja organizirali spletno predavanje na temo vzpostavitve uspešne poslovne strani na Facebooku, s predavateljem Žanom Menartom. Delovanje poslovne strani na najbolj razširjenem družabnem omrežju, je postalo že obvezen del promocije podjetnika. Pogosto se namreč zatakne že takoj po začetni fazi, ko podjetnik oblikuje stran in pridobi nekaj prvih sledilcev.

Delavnica je bila je bila izrazito praktično naravnana in je zahtevala aktivno sodelovanje s strani udeležencev. Namen delavnice je bil na enostaven in praktičen način predstaviti možnosti, ki jih za podjetnike ponuja Facebook.

V prvem dnevu so udeleženci spoznali osnove digitalizacije poslovanja, kako deluje Facebook in zakaj ga potrebujemo ter kakšna so pravila Facebook strani, ki pritegnejo pozornost. Za izboljšanje poslovanja bodo lahko uporabili tudi informacije o vzpostavitvi Facebook Business Manager.

V drugem dnevu so se seznanili s prodajnim lijakom in marketinško strategijo objavljanja pa tudi pripravo različnih objav na Facebook strani. Spoznali so tudi analitično orodje za sledenje plačanim Facebook oglasom in sicer aplikacijo Facebook Pixel. Naučili pa so se tudi, da je ohranjanje stika z obstoječimi strankami ključnega pomena, tako kot prek družbenih omrežij kot tudi preko »mailing« list in drugih podpornih kanalov.

Digitalizacija podjetij in prisotnost na družabnih omrežjih ima vedno večji pomen za vse podjetnike, ki si želijo tržiti svoje storitve in produkte preko spleta. Glede na udeležbo na spletni delavnici, na kateri je bilo več kot 40 udeležencev, je razvidno veliko povpraševanje po izobraževanjih s to tematiko. Za zagotavljanje tovrstnih izobraževanj bo tudi v prihodnje skrbel SPOT Svetovanje Goriška.

Zato že v torek, 8. 6. 2021, ob 13.00, za vas organiziramo brezplačni spletni webinar »Razumevanje odločitvenega procesa potrošnika s pomočjo Google Analytics«, preko spletne aplikacije zoom s predavateljem Boštjanom Hozjanom (Red Orbit d.o.o.).

V sodobnem okolju, prepletenem z raznovrstnimi komunikacijskimi in trženjskimi kanali, je razumevanje odločitvenega procesa potrošnika še kako pomembno. S pomočjo analitike lahko bolje merimo in razumemo vedenje potrošnikov, kar posledično vodi do boljših poslovnih odločitev in učinkovitejšega trženja. Na delavnici boste spoznali kakšna je vloga analitike v marketingu in kaj vse nam analitika omogoča. Naučili se boste na kakšen način lahko z analitiko izboljšate vaše poslovne odločitve ter se spopadli z vprašanjem, kako lahko spremljate potrošnike skozi njihov odločitveni proces. Predavatelj vam bo predstavil spremljanje in izboljšave uporabniške izkušnje in kako pravzaprav vzpostaviti ogrodje spletne analitike. Obvezne so prehodne prijave, preko prijavnega obrazca.

EXPO DUBAJ 2020

V začetku maja je na Regijski razvojni agenciji ROD potekal prvi v seriji operativnih sestankov o možnostih predstavitve Mediteransko-kraške Slovenije na predstavitvenem sejmu Expo Dubaj 2020. Glavne teme razstave EXPO 2020 bodo mobilnost, priložnost in trajnost. V slovenskem paviljonu se bodo vsak dan odvijala poslovna druženja, gastronomska doživetja in presenečenja s slovenskim pečatom. Udeležba in sodelovanje na svetovni razstavi EXPO odpira vrata novim poslovnim partnerstvom in priložnostim. Dogodek bi moral potekati v letu 2020, vendar je bila zaradi razglašene epidemije Covid-19 njegova izvedba zamaknjena na obdobje od 1. oktobra 2021 do 31. marca 2022.

Mediteransko-kraško Slovenijo zastopamo predstavniki Brd, Nove Gorice, Vipavske doline, Krasa, Slovenske Istre in Zelenega Krasa in ob tem skupaj snujemo ideje. Pripravljene aktivnosti za sodelovanje regije je direktorica RRA ROD predstavila tudi na 115. seji Sveta Severne Primorske (Goriške) razvojne regije.

Prispevki info.ROD so mesečno objavljeni na spletnem portalu Lokalne Ajdovščina.

Želiš prejemati novice o aktualnih dogodkih in razpisih?

PRIJAVA NA E-NOVICE