Razpisi Evropske komisije – Program Obzorje Evropa

2021-07-08T08:11:17+00:00

 

Obzorje Evropa (Horizon Europe) je nov okvirni program Evropske unije za raziskave in inovacije in bo aktiven v obdobju med leti 2021 do konca leta 2027.

 

Skupna vrednost finančnih sredstev, ki bodo namenjena novim aktivnostim bo največja dosedaj, presegala bo 95,5 milijard EUR.

 

 

 

Predlagana struktura programa Obzorje Evropa je sestavljena iz treh stebrov:

  • odlična znanost, ki krepi vodilno vlogo EU na področju znanosti ter omogoča oblikovanje visokokakovostnih znanj in spretnosti.
  • globalni izzivi in evropska industrijska konkurenčnost, podpira raziskave, ki obravnavajo družbene izzive in industrijske tehnologije na področjih, kot so digitalne tehnologije, energija, mobilnost, prehrana in naravni viri.
  • inovativna Evropa se osredotoča na spodbujanje inovacij z vzpostavitvijo Evropskega sveta za inovacije, ki ponuja enotno kontaktno točko za inovatorje z visokim potencialom.

Dodatni horizontalni del bo uvedel ukrepe za podporo državam članicam, da bi kar najbolje izkoristile svoj nacionalni potencial na področju raziskav in inovacij, kar bo okrepilo evropski raziskovalni prostor.

 

Povezava na razpise

Datum objave: Različno (odvisno od tematike/področja)

Rok za oddajo: Različno

Želiš prejemati novice o aktualnih dogodkih in razpisih?

PRIJAVA NA E-NOVICE