PETKOVA PODJETNIŠKA POT – Pivovarna Pelicon

PETKOVA PODJETNIŠKA POT – Pivovarna Pelicon

2021-10-08T10:13:50+00:00

Predstavljamo vam druge dva podjetnika v nizu podjetij, ki se bodo zvrstila vsak petek v oktobru.

Filmi podjetnikov so bili posneti v sodelovanju s SPOT svetovanje Goriška.

Pivovarna Pelicon je neodvisna mikropivovarna in deluje v osrčju Vipavske doline, v Ajdovščini. Varijo piva, ki so nefiltrirana, nepasterizirana in polnega okusa – varijo takšna piva, ki jih radi tudi sami pijejo.

Prvi zvarek Pally (pale ale) so po letu priprav in testiranja poslali na trg novembra 2013. Najbolj so prepoznavni po pivu stila india pale ale z imenom the 3rd Pill (IPA), ki je v letu 2014 dobil dve srebrni nagradi, portal Rate Beer.com pa ga je razglasil za najboljše slovensko pivo. Poleg omenjenih varijo tudi druga piva, seznam se vztrajno daljša. V pivovarni Pelicon so osredotočeni na kvaliteto in kreativni razvoj novih receptov. Z vsakim varjenjem želijo postati boljši in navdušiti čim več ljudi nad novim valom piva.

V letu 2014 so s pomočjo glasov pivcev prejeli trikrat naziv najboljša slovenska pivovarna leta. Na Ljubljanskem festivalu piva 2015 pa so mednarodni sodniki BJCP razglasili pivo Quantum DIPA za drugo najboljše pivo na festivalu. Januarja 2017 so na svetovnem češkem tekmovanju prejeli srebrno medaljo za Pelicon Coffee Stout. S pomočjo vztrajne in zagnane ekipe jim je Občina Ajdovščina podelila Zlati znak za zasluge na področju slovenskega pivovarstva, Zavod Mladi podjetnik pa jim je podelil naziv Mladi podjetnik leta 2017.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno uživanje alkohola škoduje zdravju!

Posnetek podjetnika je financiran s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija, javne agencije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije, s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se v okviru Javnega razpisa za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022, SPOT regije. 

Želiš prejemati novice o aktualnih dogodkih in razpisih?

PRIJAVA NA E-NOVICE