Dvorec Zemono, Vipavska dolina
Ponedeljek, 13. maj 2024
13:30 – 14:00
Zbiranje udeležencev
14:00 – 15:00
Pozdravni nagovor
Janez Furlan, predsednik LAS Vipavska dolina
Okrogla miza z osrednjo tematiko povezovanja med kmetijskim in gostinsko-turističnim sektorjem v luči potencialnega dviga ekoloških tržnih kmetij v Sloveniji
– Dubravka Kalin, generalna direktorica Direktorata za turizem Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport
– Andreja Komel, vodja sektorja za strukturno politiko in razvoj podeželja na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
– Tomaž Kavčič, Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono
– Bogdan Česnik, Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina
– Tanja Grdina, Ekološka kmetija Ipavec
– Rok Furlan, glavni enolog, Vipava 1894 d.o.o.
Moderatorka: Martina Kolenc Novak
15:00 – 17:00
– Povabilo na Festival vina in kulinarike Okusi Vipavske ’24, Dvorec Lanthieri, 19. 5. in 20. 5. 2024
– Predstavitev inovativnega produkta Vipavska cula
– Pokušnja vin sodelujočih vinarjev*
– Predstavitev ekoloških kmetij
– Pogostitev z EKO grižljaji Vipavske cule**, druženje in mreženje
* Sodelujoči vinarji in vinske kleti: Posestvo Fedora, Posestvo Guerila, Posestvo Pasji Rep, Posestvo Svetlik, Posestvo Santei, Posestvo Sutor, Kmetija Vina Krapež, Vinska klet Miška, Posestvo Saksida in Vipava 1894 d.o.o.
** Sodelujoči gostinci: Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono; Turistična kmetija Arkade Cigoj; Gostilna Sivi Čaven; Gostilna Faladur; Gostilna Podfarovž; Penzion Sinji vrh, Gostilna Krhne.
Število udeležencev je omejeno, zato so obvezne predhodne prijave do zapolnitve razpoložljivih mest. Prijavite se na tej povezavi.
Aktivnost se izvaja v okviru operacije sodelovanja lokalnih akcijskih skupin EKO OKUSI SLOVENIJE, ki jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.