Dvorec Zemono, Vipavska dolina

Ponedeljek, 13. maj 2024


13:30 – 14:00 

Zbiranje udeležencev


14:00 – 15:00 

Pozdravni nagovor

Janez Furlan, predsednik LAS Vipavska dolina

Okrogla miza z osrednjo tematiko povezovanja med kmetijskim in gostinsko-turističnim sektorjem v luči potencialnega dviga ekoloških tržnih kmetij v Sloveniji

– Dubravka Kalin, generalna direktorica Direktorata za turizem Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport
– Andreja Komel, vodja sektorja za strukturno politiko in razvoj podeželja na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
– Tomaž Kavčič, Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono
– Bogdan Česnik, Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina
– Tanja Grdina, Ekološka kmetija Ipavec
– Rok Furlan, glavni enolog, Vipava 1894 d.o.o.

Moderatorka: Martina Kolenc Novak


15:00 – 17:00

– Povabilo na Festival vina in kulinarike Okusi Vipavske ’24, Dvorec Lanthieri, 19. 5. in 20. 5. 2024
– Predstavitev inovativnega produkta Vipavska cula
– Pokušnja vin sodelujočih vinarjev*
– Predstavitev ekoloških kmetij
– Pogostitev z EKO grižljaji Vipavske cule**, druženje in mreženje


 

* Sodelujoči vinarji in vinske kleti: Posestvo Fedora, Posestvo Guerila, Posestvo Pasji Rep, Posestvo Svetlik, Posestvo Santei, Posestvo Sutor, Kmetija Vina Krapež, Vinska klet Miška, Posestvo Saksida in Vipava 1894 d.o.o.

** Sodelujoči gostinci: Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono; Turistična kmetija Arkade Cigoj; Gostilna Sivi Čaven; Gostilna Faladur; Gostilna Podfarovž; Penzion Sinji vrh, Gostilna Krhne. 

 

Število udeležencev je omejeno, zato so obvezne predhodne prijave do zapolnitve razpoložljivih mest. Prijavite se na tej povezavi.

Aktivnost se izvaja v okviru operacije sodelovanja lokalnih akcijskih skupin EKO OKUSI SLOVENIJE, ki jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.