EIC GHG – Evropski svet za inovacije: Program za toplogredne pline

Evropski svet za inovacije, ki deluje v okviru Evropske komisije, je v torek, 21. junija, gostil otvoritveni (kick-off) dogodek programa EIC GHG (Evropski svet za inovacije: Program za toplogredne pline), namenjenega ocenjevanju, sledenju in učinkovitemu zmanjševanju ogljičnega odtisa za zagotovitev ogljične nevtralnosti. Poleg Goriške regije, sta bili k soustvarjanju rešitev z najboljšimi evropskimi malimi in srednjimi podjetji, povabljeni še dve regiji, in sicer finska regija Helsinki-Uusimaa in nemška regija Sachsen-Anhalt.

Dogodka sta se kot predstavnika Goriške regije udeležila tudi Regijska razvojna agencija ROD in Občina Ajdovščina. Po uvodnem nagovoru župana Tadeja Beočanina, ki je poudaril pomen trajnostnega razvoja v občini in širši regiji in pomen številnih projektov občine Ajdovščina, ki pripomorejo k skupnemu doseganju ogljične nevtralnosti, sta problematiko naslovila tudi Klavdija Česnik iz RRA ROD in Luka Jejčič, direktor ajdovske komunalno stanovanjske družbe.

Po uvodnem srečanju na otvoritvenem dogodku bodo regije in mala in srednja podjetja nadaljevala svojo pot soustvarjanja, ki bo dosegla vrhunec na razstavi dosežkov med vrhom EIC konec letošnjega leta.