Gourmet Safari Vipavska dolina v okviru
Festivala Okusi Vipavske’ 24

V Vipavski dolini smo med 20. in 22. majem 2024 gostili mednarodne in slovenske vinske pisce ter kritike z namenom predstavitve Vipavske doline in njenih posebnosti. 

Ekipa novinarjev je 20. maja svoj obisk pričela z mojstrsko delavnico, katere tema so bila ekološka in biodinamična vina Vipavske doline. Vodil jo je Robert Gorjak, mednarodno uveljavljen vinski profesionalec in ustanovitelj Belvin vinske šole. Po delavnici so novinarji obiskali Festival vina in kulinarike Okusi Vipavske, ki je ta dan posebno pozornost posvečal profesionalni publiki. Na Festivalu so se lahko novinarji tudi osebno spoznali z vsemi nastopajočimi vinarji in dodobra spoznavali vina Vipavske doline.

Da bi mogli okuse Vipavske doživeti še močneje, smo zanje naslednji dan (21. maja) pripravili posebno popotovanje kjer smo jim pokazali, kje in kako nastaja najboljše, kar moremo ponuditi.

Posebej zanje smo pripravili vinsko kulinarično doživetje Gourmet Safari Vipavska dolina, doživetje okusov in gostoljubja Vipavske doline in njenih ponudnikov.

Na Gourmet Safari smo se podali ob 9.00 uri z Dvorca Zemono, pot nas je vodila skozi zanimive vipavske vasi, obiskali bomo izbrane vinski kleti in spoznali vinarje. Okušali bomo izvrstna vina in lokalne kulinarične posebnosti.  

Novinarji so bili izbrani glede na ključne trge za destinacijo. Slednji so: Slovenija, Italija, Avstrija, Hrvaška, Nizozemska, Velika Britanija in Madžarska. Vipavsko dolino smo predstavili kot vrhunsko vinsko – kulinarično destinacijo.