Nove risbe v okviru pobude MYMACHINE

 

 

 

Prav tako smo skupaj s predstavniki Garaže v mesecu januarju že lahko prisluhnili idejam naših najmlajših, ki so risali sanjske stroje v okviru pobude MyMachine. Učenci podružničnih šol Vrtovin, Skrilje, Lokavec in Vipavski Križ so iskali rešitve za probleme, ki so jih zaznali v okolju in nam predstavili njihove rešitve. V pobudi MyMachine sodelujejo učenci nižjih razredov osnovnih šol, ki se za en dan prelevijo v vlogo inovatorjev in pobudnikov sprememb s katerimi nas njihove risbe vsako leto navdušujejo. Nastale ideje nato predstavijo dijakom in študentom, ki v drugi fazi razmišljajo o izvedljivosti posamezne ideje in jo v tretji fazi  poskušajo praktično uresničiti. Na podlagi otroških idej prihaja do povezovanja vseh stopenj izobraževanja, industrije in drugih institucij. Kot rezultat pa se na koncu izdela pravi delujoči prototip izbranih podjetniških idej.

MyMachine je pobuda in intelektualna lastnina fundacije MyMachine s sedežem v Kortrijku v Belgiji, ustanovili pa so jo Leidal, sklad skupnosti Zahodne Flandrije in univerza za uporabne znanosti HOWEST. Gre za neprofitno iniciativo, ki jo v Belgiji izvajajo že od leta 2008, v Sloveniji pa smo se ji pridružili v začetku leta 2014, kjer poteka pod okriljem Instituta Jožef Stefan.

Razstavo vseh risb sanjskih strojev učencev omenjenih šol iz našega območja načrtujemo v pomladnih mesecih v prostorih Območno obrtno podjetniške zbornice Ajdovščina, ko bo tudi potekala prireditev ob odprtju razstave.