PROJEKT MLADI INCASTRA PREDSTAVLJEN V BILBAU

 

 

 

Za Regijsko razvojno agencijo ROD Ajdovščina je še en pomemben teden, saj smo se v času med 13. in 15. novembrom udeležili najpomembnejšega letnega dogodka združenja za mala in srednje velika podjetja na evropski ravni, ki je potekalo v soorganizaciji s španskim predsedstvom Sveta Evropske unije v Bilbau v Španiji.

Združenje vključuje več kot 3.000 strokovnjakov iz več kot 450 organizacij in več kot 40 držav. Med njimi so agencije za inovacije in regionalni razvoj, trgovske, gospodarske in obrtne zbornice, tehnološki centri ter raziskovalni inštituti.

»Vstopnico« na dogodek in s tem nominacijo za Evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva 2023 je Regijski razvojni agenciji ROD Ajdovščina podelila javna agencija SPIRIT Slovenija po tem, ko je izbrala projekt Mladi inCastra za najboljši državni projekt na področju spodbujanja podjetništva. 

Projekt Mladi inCastra, ki ga že tretje leto izvajamo na RRA ROD Ajdovščina, poleg predstavitve poklicev tudi izobražuje, navdušuje in spodbuja mlade k podjetniškemu in trajnostnemu načinu razmišljanja.

Otvoritvena slovesnost je potekala v ikoničnem muzeju Guggenheim v Bilbau. Prizorišče, znano po svoji osupljivi arhitekturi in predanosti umetnosti, je postavilo popoln oder za prvi dan srečanja. Dan se je tako začel z “Otvoritveno slovesnostjo baskovske industrije 4.0.” Vodilni v industriji, odločevalci in podjetniki so se združili, da bi proslavili odprtje tega inovativnega dogodka, ki je bil osredotočen na najnovejše trende v napredni proizvodnji in nastajajoče aplikacije baskovske pametne industrije. Okrogla miza, ki je sledila, je vključevala regionalne ministre za gospodarstvo, ki so delili vpoglede v zavezanost regije spodbujanju inovacij ter tehnološkega napredka.

V okviru dogodka so potekale številne panelne razprave in intervjuji, strokovne okrogle mize, interaktivne delavnice, masterclass tečaji ter veliko priložnosti za mreženje in sklepanje partnerstev za prihodnje sodelovanje v projektih na evropski ravni.