Razvojni forum Vipavske doline: ODPIRAMO VRATA RAZVOJU

 

 

 

Prvi letošnji brezplačni regionalni forum bo potekal v Ajdovščini, dne 21.3.2023 od 16:00 do 19:00 v Dvorani prve slovenske vlade.

Osrednja tema forumov je poslovna prihodnost regije, strokovnjaki in lokalno uspešni podjetniki pa odkrivajo, kje se skrivajo priložnosti za razvoj regije, kakšne so pri tem ovire ter kakšno vlogo igrajo pri tem lokalni akterji in kakšno država. Srečanja pripomorejo k povezovanju ljudi v regiji s političnimi in gospodarskimi osebnostmi, ki delujejo drugje, predvsem v središču države.

Ajdovščina, občina v osrčju Vipavske doline, želi regijo in njeno dediščino še bolje predstaviti tranzitnim potnikom z zahoda na vzhod Evrope, zato bo zgradila Expo Vipavske doline. Tako kot bo h gradnji Expa k sodelovanju povabila podjetja, pridelovalce in druge deležnike v regiji, bo k soustvarjanju in gradnji Parka znanja na 20 hektarjih ob letališču povabila raziskovalce in razvojnike.

Med srednjeročnimi načrti pa so tudi širitev industrijskih con, prometna infrastruktura in namakalni sistem za kmetijstvo. Kot občina, ki pozna potrebe lokalnega prebivalstva in vidi razvojne potenciale, bo Ajdovščina poskrbela tudi za nove energetske projekte, kot so fotovoltaika na parkiriščih, ter pospešeno nadaljevala gradnjo stanovanj.

S tem želi ne le obdržati mlade v domačem okolju, pač pa v Ajdovščino pritegniti druge mlade potenciale, z njihovim znanjem podpreti hitro rastoča podjetja in ustvarjati delovna okolja z visoko dodano vrednostjo.

V pogovoru na temo “Največji srednjeročni ajdovski projekti – Expo Vipavska dolina in Park znanja – Kaj z njima pridobijo podjetja?” bo sodelovala tudi naša direktorica Brigita Habjan Štolfa.

Prijavnica in program