Razvojni forum Vipavske doline

V Ajdovščini je 21.3.2023 potekal razvojni forum, ki ga je Občina Ajdovščina priredila v sodelovanju s Časnikom Finance. Srečanje je doprineslo odlična izhodišča za nadaljnji razvoj regije in zagon dveh pomembnih razvojnih projektov, ki jih Občina snuje v prihodnje: Expo Vipavska dolina in Park znanja.
Na okrogli mizi »Največji srednjeročni ajdovski projekti – Expo Vipavska dolina in Park znanja – Kaj z njima pridobijo podjetja?« je sodelovala tudi direktorica Regijske razvojne agencije ROD Ajdovščina. Predstavila je tematiko poslovnih priložnosti regije in podpiranju podjetnosti od malih nog: že od vrtca s pobudo MyMachine, podjetniških krožkov v osnovnih in srednjih šolah ter tehniških dni, torej z različnimi aktivnostim, ki jih v naši organizaciji že izvajamo.
Dogodek je obiskal tudi minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, ki je ob tem izrazil veliko podporo tovrstnim dogodkom, ki na eni strani kažejo izjemen potencial lokalnega okolja, na drugi pa nove priložnosti sodelovanja vseh ključnih razvojnih akterjev.
FOTO: Jure Makovec