Sodelovanje na tekmovanju POPRI 2024

 

 

 

Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina nadaljuje s svojim poslanstvom spodbujanja podjetnosti med mladimi tudi v letošnjem letu. Podjetniški krožki so aktivni na štirih osnovnih šolah: OŠ Dobravlje, OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, OŠ Šturje in OŠ Draga Bajca Vipava ter Srednji škofijski gimnaziji Vipava.

Učenci in dijaki so v okviru podjetniških krožkov skozi leto razvijali 7 poslovnih modelov, s katerimi sodelujejo na vseslovenskem tekmovanju v najboljši podjetniški ideji POPRI 2024. Pri tem so analizirali zahteve in pričakovanja njihove ciljne publike ter oblikovali uporabne izdelke in storitve. Poleg tega so načrtovali prodajne kanale in strategije oglaševanja ter skrbno pretehtali finančno vzdržnost svojih projektov. Za predstavitev svojih idej so razvili tudi prototipe, ki jih bodo predstavili komisiji tekmovanja. Za razvoj kakovostnih izdelkov so se učenci in dijaki posvetovali s strokovnjaki in potencialnimi kupci.

Med idejami, ki so jih razvili učenci, so:

OIL HAIR – pripomoček za lažji nanos oljnih serumov na lase,

LOLLI PIX – pripomoček za lažje odpiranje lizik,

CLIP-IN – nakupovalna košara z več funkcijami,

EKO SPIDER – nova mreža za oporo rastlinam v vrtu,

HAPPY PIMPLE – prehransko dopolnilo, ki preprečuje nastanek mozoljev in

EMOME – igra za razvoj čustvene inteligence pri otrocih.

Dijaki pa so razvili izdelek: LUMINA SKY RUG – preproga za hitrejši razvoj motorike pri otrocih.

Z oddajo 7 podjetniških idej na tekmovanje do 14.2.2024, Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina nadaljuje z opolnomočenjem učencev in dijakov ter jih usmerja v podjetništvo.