Startup izziv POPRI

 

 

 

Več kot 200 dijakov je od 15. do 18.1.2024 razvijalo svoje ideje na podjeten način v okviru intenzivnih delavnic Startup izziv POPRI, ki ga je organiziral Primorski tehnološki park v sodelovanju z Regijsko razvojno agencijo ROD Ajdovščina, Idrijsko – Cerkljansko razvojno agencijo ICRA, Posoškim razvojnim centrom in Regionalno razvojnim centrom Koper.

Dogodek je simultano potekal na naslednjih lokacijah: Ajdovščina, Koper, Idrija in Tolmin. V projektu je sodelovalo 9 srednjih šol na Primorskem in v zamejstvu, in sicer: Gimnazija Nova Gorica, Gimnazija Tolmin, Srednja šola Veno Pilon, Škofijska gimnazija Vipava, Šolski center Nova Gorica, Gimnazija Jurija Vege Idrija, Srednja ekonomska in poslovna šola Koper, Državni izobraževalni zavod s slovenskim učnim jezikom Cankar, Vega, Zois Gorica, Humanistični in družbeno-ekonomski licej Anton Martin Slomšek Trst.

Startup izziv POPRI je tridnevni dogodek, na katerem se mladi naučijo, kako z metodami vitkega podjetništva tehnološke in družboslovne ideje hitro in učinkovito spremeniti v uporabne izdelke, storitve in poslovne rešitve. S pridobljenim znanjem se bodo dijaki lahko prijavili na nacionalno tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo mladih, ki ciljnim skupinam omogoča razvoj inovativnosti, ustvarjalnosti in podjetnosti – POPRI. Rok za oddajo poslovnih modelov na tekmovanje je 14.2.2024 do 12.00.

Dijaki so v četrtek, 18.1.2024 pripravljene podjetniške ideje tudi javno predstavili v obliki »pitcha« – petminutne predstavitve pred podjetniško komisijo. Namen tridnevnih delavnic je bil mlade seznaniti s procesom razvoja novih idej, uporabe metod in orodij, ki omogočajo učinkovito lansiranje novih izdelkov na trg ter razvoj splošnih poslovno-podjetniških znanj in veščin.