Vabljeni na izmenjavo dobrih praks POSLOVNI ZAJTRK: KAKO Z ŽIVILSKIM PRODUKTOM VSTOPITI IN POSLOVATI NA ITALIJANSKEM TRGU

Kdaj: ponedeljek, 6. 6. 2022, ob 9.00 uri

Trajanje: 2 uri (9.00 – 11.00)

Predavatelji: Enzo Distefano, Paolo Dalfovo in Carlo Mosco

SPOT Svetovanje GORIŠKA v sodelovanjem s Slovenskim deželnim gospodarskim združenjem – SDGZ vabi podjetnike iz Goriške regije na izmenjavo dobrih praks

POSLOVNI ZAJTRK: KAKO Z ŽIVILSKIM PRODUKTOM VSTOPITI IN POSLOVATI NA ITALIJANSKEM TRGU

Območje Vipavske doline je zgodovinsko navezano na obmejno območje – Trst, Gorica. Življenje in trgovanje je vedno potekalo med obema narodoma. Prehajanje surovin iz območja Vipavske doline v čezmejno Italijo je bilo bistvenega pomena za razvoj kmetijstva tako Vipavske doline kot tudi Krasa in Brd. Lokalne surovine in sezonski produkti so bili vedno cenjeni tako na eni kot na drugi strani.

Kako pa vse to poteka v današnjih dneh? Je čezmejni trg še zanimiv za naše proizvajalce oz. potrošniki še vedno posegajo po proizvodih čez mejo. Poslušalce želimo seznaniti z informacijami kako poslovati, na koga se lahko obrnejo in iz prakse prikazati kakšne so uspešne zgodbe čezmejnega sodelovanja.

Program:

  • SDGZ – Kje začeti in na koga se lahko obrnemo (Andrej Šik)
  • Zgodbe Iz prakse:
    • Nanoške Kmetije-Fattorie del Nanos (Podjetje Idea 3 D.o.o.: Enzo Distefano, Paolo Dalfovo in Carlo Mosco)
    • Ponudnik, ki posluje v Italiji (Dobrote Metka)

Kdaj: ponedeljek, 6. 6. 2022, ob 9.00 uri

Trajanje: 2 uri (9.00 – 11.00)

Kje: izmenjava dobrih praks bo potekala v veliki dvorani OOZ Ajdovščina (Vipavska cesta 4, Ajdovščina)

Prijave: za udeležbo na izmenjavi dobrih praks je potrebna predhodna prijava preko prijavnega obrazca.

Izmenjava dobrih praks je za udeležence brezplačna. Za dodatne informacije lahko pokličete na Regijsko razvojno agencijo ROD Ajdovščina, na telefonsko številko 06 555 62 32.

Vljudno vabljeni!

Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina

VABILO

Delavnica je financirana s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija, javne agencije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije, s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se v okviru Javnega razpisa za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022, SPOT regije.