Zeleno in digitalno na SEE MEET SLOVENIJA 2023

 

 

 

V letošnjem letu je Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina sodelovala na dogodku SEE MEET Slovenija 2023 kot ambasador dogodka. Glavni namen dogodka je bila organizacija B2B srečanj med slovenskimi in tujimi podjetji. Dogodek je potekal 25. in 26. oktobra 2023 v Mariboru na slikoviti lokaciji Minoritskega samostana.

SEE MEET Slovenija 2023 je mednarodni forum, ki ponuja edinstveno priložnost za iskanje novih poslovnih partnerstev za mala in srednje velika podjetja iz različnih poslovnih sektorjev. Podjetjem ponuja priložnost za širitev poslovanja na domačih in mednarodnih trgih ter pridobivanje novih kontaktov in povezav preko individualnih vnaprej pripravljenih sestankov in neformalnega mreženja v času foruma. Osrednja tema letošnjega dogodka je bila ZELENO&DIGITALNO. Vzporedno z B2B sestanki so tako potekala tudi spremljajoča tematska predavanja na to tematiko, v okviru katerih so bili predstavljeni zadnji trendi na tem področju.

Dr. Matej Kupljenik, glavni strokovnjak za digitalizacijo iz podjetja SIEMENS, ki je bilo glavni partner dogodka, je predstavil novosti in usmeritve na področju digitalne transformacije. Poleg tega pa je bilo podjetje SIEMENS na voljo udeležencem za morebitno sodelovanje in nadaljnja partnerstva. Novost letošnjega SEEMEET-a so bili tudi SEEMEET Business Gladiator Pitches – tri minutne predstavitve poslovnih idej z namenom iskanja primernih investitorjev.

Letošnjega dogodka se je udeležilo kar 120 udeležencev iz 13 držav, ki so sodelovali na vnaprej organiziranih sestankih, ki so lahko prvi korak do uspešnega sodelovanja s potencialnimi kupci, dobavitelji in partnerji. Dogodek SEE MEET je gotovo dokaz, da lahko skupaj vplivamo na povezovanje mednarodnega poslovnega okolja in s tem posledično omogočamo podjetjem možnost novih poslov.