Didaktična igrača Računko zmagala na 6. Podjetniškem natečaju Univerze v Novem mestu Fakultete za ekonomijo in informatiko

Univerza v Novem mestu Fakulteta za ekonomijo in informatiko je že 6. leto zapored organizirala podjetniški natečaj, s katerim želijo spodbujati inovativnost in podjetniško miselnost med mladimi. Natečaja se iz leta v leto udeležuje več nadobudnih mladostnikov. Letos so na natečaj prejeli 35 poslovnih idej, ki jih je soustvarjalo več kot 130 osnovnošolcev in srednješolcev iz vse Slovenije.

V finale, ki je potekalo 20.4.2023 se je uvrstilo 22 poslovnih idej. Na finalu natečaja, ki je potekalo v Novem mestu je sodelovalo 70 osnovnošolcev in srednješolcev. Podjetniška ekipa Računko (Iris Kovač, Sara Kopatin, Vanesa Gregorc) iz OŠ Draga Bajca Vipava je na tekmovanju zmagala.

V finalu tekmovanja se je uspešno predstavila tudi ekipa Vlak pobega iz OŠ Šturje (Edi Maraž, Erazem Bizjak Gala, Filip Čelica in Miha Ličen). Obe ekipi pod mentorstvom mentoric iz Regijske razvojne agencije ROD Ajdovščina. Dogodek se je zaključili z okroglo mizo z naslovom Inovativnost v času digitalizacije in družbene odgovornosti.

Iskrene čestitke!