+386 (0)5 365 36 00 info@rra-rod.si

Projekt se je izvajal v okviru programa Central Europe in je bil sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj (ERDF). Izziv projekta je bil v razvoju in izvajanju strategije za večjo uporabo obnovljivih virov in skoznjo dodati vrednost razvoju podeželskih območij na trajnosten način. 

Trajanje projekta:

1. 1. 2009 – 31. 12. 2011

Partnerstvo:

Vodilni partner: Regional Planning Authority Altmark

Projektni partnerji: Regional Planning Authority Havelland – Fläming (PP2); District administration Burgenlandkreis (PP3); ISW Institute for Structural Policy and Economic Development (PP4); La.Mo.Ro. Development Agency (PP5); EU-Regional Management East-Styria (PP7); Eszterházy Károly College (PP8); Euro-Région House Public Benefit Company (PP9); Savinjsko-Šaleška območna razvojna agencija d.o.o. (PP10); Razvojna agencija ROD (PP11)

Vrednost projekta:

2.256.856,54 € / 113.576,00 €

Opis projekta:

Projekt se je izvajal v okviru programa Central Europe in je bil sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj (ERDF). Izziv projekta je bil v razvoju in izvajanju strategije za večjo uporabo obnovljivih virov in skoznjo dodati vrednost razvoju podeželskih območij na trajnosten način. V svojem splošnem cilju je projekt skušal doseči povečanje regionalne dodane vrednosti in s tem zagotovitev in izboljšanje zaposlitvenih možnosti, krepitev trajnostnega razvoja, uvedbo novih tehnologij v proizvodnjo energije in zmanjšanje emisij CO2. Splošni cilji so bili povečanje regionalne dodane vrednosti za zagotovitev in izboljšanje zaposlitvenih možnosti, krepitev trajnostnega razvoja, uvedba novih tehnologij v proizvodnjo energije in zmanjšanje emisij CO2. Poseben cilj je bil povečati uporabo obnovljivih virov in ustvarjanje regionalne dodane vrednosti.

Naziv programa:

Centralna Evropa (Central Europe); 3.3 Supporting the use of Renewable Energy Sources and Increasing Energy Efficiency