+386 (0)5 365 36 00 info@rra-rod.si

Namen projekta je bil oblikovati pilotni kulturno-turistični program na vključenem območju, ki bi obiskovalca popeljal v odkrivanje utrjenih naselij in gradov ter kulturni turizem povezal z okušanjem lokalnih vin. 

Trajanje projekta:

Januar 2005 – junij 2007

Partnerstvo:

Vseh partnerjev je bilo 9, vodilni partner je bila Občina Portogruaro (I), ostali partnerji pa: 

Združenje “Territoria Nordest” (Manzano, I), Kmetija “Bellotto & C.” (Portogruaro, I), CISET – Mednarodni študijski center turistične ekonomije (Oriago di Mira, I), Zveza občin Fossalta di Portogruaro e di Teglio Veneto (I) ter slovenski partnerji: Mestna občina Nova Gorica, Občina Ajdovščina, Občina Vipava in Razvojna agencija ROD. 

Vrednost projekta

48.777,78 EUR, slovenski partnerji niso imeli lastnih proračunov v projektu

Opis projekta:

Namen projekta je bil oblikovati pilotni kulturno-turistični program na vključenem območju, ki bi obiskovalca popeljal v odkrivanje utrjenih naselij in gradov ter kulturni turizem povezal z okušanjem lokalnih vin. Razvojna agencija je v sodelovanju s TIC–em Vipava koordinirala aktivnosti na območju Zgornje Vipavske doline, pripravila srečanje partnerjev v Vipavi skupaj s predstavitvijo Vipavske vinske ceste in ukrepov spodbujanja turističnega razvoja območja Vipavske doline. Odzvali smo se tudi na povabilo vodilnega partnerja in v maju 2007 promovirali Vipavsko dolino in vipavska vina na osrednjem trgu v Portogruaru. Na vinogradniško-vinarski kmetiji »Bellotto & C.« so v okviru posebne slikarske razstave svoja dela razstavili tudi vipavski slikarji.

Naziv programa:

Program pobude skupnosti Interreg III A, Slovenija-Italija 2000–2006